Hoertje

Informatie
Miss T
05 december 2018
3051 hits
Hoer, Hoertje, Poes, Kat

Ik heb sinds kort een kat die ik 'Hoertje' heb genoemd. Ongelooflijk wat een reacties die naam teweeg brengt! De hele buurt spreekt er schande van. Het is me duidelijk geworden dat de naam 'Hoer' alleen op fluistertoon en achter iemands rug gebezigd mag worden, want als ik Hoertje 's avonds binnen roep, liggen er 's ochtends wel drie brieven met klachten op de mat. Iedereen heeft medelijden met de kat, lijkt het wel.

Zelfs de mensen waarvan het mij bekend is dat ze mij, achter mijn rug, precies hetzelfde noemen, schreeuwen nu moord en brand omdat ik mijn kat zo noem. Begrijpt u het? Ik niet. Laatst kwam er een buurvrouw aan de deur om mij te vragen of ik Hoertjes naam niet wilde veranderen in Minoes. Toen ik zei dat geen leuke naam te vinden, begon ze tegen mij te schreeuwen dat ik een vuile hoer was, waarop Hoertje direct aangerend kwam natuurlijk. Weet zij veel! Ze ging het mens zelfs kopjes staan geven. De hoer!

Toen ik 'Ga weg Hoer!' tegen haar zei, begon de vrouw te brullen dat zij geen hoer was en dat ze de politie erbij zou roepen. Het mens scheen te denken dat ik het tegen haar had. Het idee alleen al om hoer genoemd te mogen worden moet je er wel een stukje beter uitzien dan zij Wat een kapsones zeg!

Al die commotie om een naam. Een naam die normaal gesproken moeiteloos van ieders lippen rolt zodra er een vrouw in beeld verschijnt die zich iets anders durft te profileren dan de rest. 'Dat is een hoer!', wordt er dan venijnig gesist. Als mijn kat geen Hoertje mag heten, omdat dat onbetamelijk zou zijn, dan vraag ik mij toch serieus af waarom dat dan niet opgaat voor de menselijke soort. Vrouwen in dit geval.

Natuurlijk dien je lief te zijn voor dieren. Van 'Hoertje' een koosnaampje maken, leek mij gewoon een leuk idee. Er stak, wat mij betreft, niks lelijks achter. De woorden kut en kat lijken op elkaar en allebei worden ze ook poes genoemd. Niemand die daar een probleem van maakt. Dat u 'Hoer' als poezennaam niet zou kunnen, is dus gewoon niet bij mij opgekomen. En als Hoer inderdaad te lelijk is als poezennaam, dan zou dat toch ook op moeten gaan voor vrouwen. Of zijn wij minder dan een kat? Je zou het haast gaan denken!

Nou ja, dus avonds kwam er inderdaad politie aan de deur die vroeg of er een hoertje bij mij woonde en of ze wel geregistreerd stond? En een dag erna stond er zelfs een mevrouw van de belastingdienst op de stoep. Want hoer mag dan wel een vies woord zijn, zodra er geld aan verdiend kan worden negeren we de lucht. Zo werkt dat nou eenmaal. Daar Hoertje net op de bak zat, was de lucht even niet te negeren, zodat de dame al snel door had dat het hier een kat betrof en geen vrouw van lichte zeden. Alleen bij mij leek ze nog even haar twijfels te hebben. Je zag haar bijna denken!; 'Make-up, rokje, hoge hakken, vast een hoer!'

Ach, als het beestje maar een naampje heeft.

Noot van de redactie: met toestemming geplaatst.