Bingo

Informatie
Vanille
18 februari 2020
47 hits
broekje uit, bh'tje uit, blote kont, blote tieten

Je moet me geloven als ik zeg dat ik nooit naar bingo’s ga. Ik vind dat zelfs voor bejaarden en zwakbegaafden een afstompende activiteit. Maar op een dag was het zover, ik zat in een zaaltje te bingoën. Er waren mensen met wel zes kaarten voor hun neus, maar ik had me beperkt tot één. Dan maakte je wel minder kans op winnen, maar er kon minder fout gaan. Bij bingoën hoort namelijk het verschijnsel ‘een liedje zingen’ als je een valse bingo meldt. En ik zou liever ter plekke sterven, dan voor een zaal vol vreemden een liedje te moeten zingen. Feit was dat deze bingo een bingo voor volwassenen was. 18+. ‘Een liedje zingen’ bij een valse bingo was hier een striptease geven op het podium. Ik zou nog liever ter plekke het leven laten dan daar een striptease te moeten geven. Ik zong nog liever een liedje.

Drie kwartier

Informatie
Eva
06 februari 2020
223 hits

Ik ben laat begonnen en de dag lijkt niet op gang te komen. Bij iedere bel die gaat, juichen de meisjes. Het is vaak anders. We zijn met veel vandaag. Ieder van ons met eigen redenen. Eigen redenen om in het leven te zitten. Het hoerenleven.

Deeltijds weduwe

Informatie
Giel
29 januari 2020
179 hits

Ik verstrak. Voel mijn hart in mijn keel bonzen. Opgejaagd wild. Klamme handjes.

Ik tuur naar het scherm: hij blijft uitgelogd. Toets op mijn gsm zijn nummer nog eens in. Het standaardbandje, dat de abonnee momenteel niet bereikbaar is.

Ik ben in een nachtmerrie gerold…

Wat nu?

Laatavondtrein

Informatie
Giel
20 januari 2020
215 hits
Trein, Commando, Geen slipje

Een zee van rust, als ik de deur van het eersteklasse compartiment open schuif. Ik ben de enige, wat een luxe! Typisch voor een laatavondtrein. Die melancholische eenzaamheid. Heeft me steeds kunnen bekoren.

Ik haal een dossier uit mijn aktenkoffertje. Een heksenketel is nog een aardige omschrijving voor de toestand op het kabinet. De stress rond de begrotingsopmaak was nog nooit zo intens. Er stapt nog iemand op. Een jonge vrouw. Die moet naar de andere kant.

Tot mijn verbazing komt ze mijn richting uit en neemt pal voor me plaats.

Tepelknijpers. Lippenlikkers. Vingerwippers

Informatie
Vanille
30 december 2019
555 hits
vingeren, vingers

Een zinderend prozagedicht.

Het is pikkedonker. De duisternis slaat ons met blindheid. Er valt niets te zien. Er kan niet gezien worden. Alles oogt zwart. Pikzwart. Wel is er geur die doet denken aan zilte oceaanlucht, vissig, krabbig, kwallig. Bretonse haventjes. We zitten erbovenop met onze neus.
En we proeven het. Puntige tongen halen de smaak van de zee naar boven. Zalm, mossel, haring. Ons speeksel gaat stromen. Beekjes op weg naar de zoute zee.
Ongebreidelde tastzin hebben we. Voelen en gevoeld worden. Vel schurend over vel, de zachte huid, de wijkende plooien, de plooi der plooien. Jouw plooi, mijn plooi.