Zuigen

Informatie
Vanille
19 maart 2021
151 hits
zuigen, mondje, stang, zuigkracht

Zuigen. Ik houd ervan. Mijn vriend ook. Maar ik doe het vaker, ik ben er ook beter in. Qua zuigen blijft mijn vriend toch wat achter. Dat neem ik hem niet kwalijk, hoor, welnee. Hij heeft weer andere kwaliteiten die niet te onderschatten zijn. Pompen bijvoorbeeld. Misschien denk je: wat heb je nou aan pompen? Nou, daar kun je je lelijk in vergissen. Goed pompen is niet voor iedereen weggelegd. Neem nu onze buurman, die bakt niks van pompen. Volgens zijn vriendin dan, hè, want ik heb natuurlijk geen ervaring met buurmans pompwerk. Buurvrouws zuigwerk daarentegen heb ik wel eens van dichtbij meegemaakt en dat zit wel snor. Ze doet het in elk geval zorgvuldig. Oké, iets meer passie zou geen kwaad kunnen, maar ze is nog jong.

Zuigen dus. Ik doe het graag, vaak meerdere keren per week. Mijn vriend stelt het bijzonder op prijs. Je zou zijn gezicht eens moeten zien als ik zuig, zo tevreden, zo blij. 'Zoals jij zuigt, zuigt er geen een,'  zei hij laatst. Zo'n compliment kan ik in mijn zak steken. Aan de andere kant: hoe weet hij dat? Hoe weet hij dat ik de beste ben? Wat heeft hij voor vergelijkingsmateriaal? Goed, ik ben niet de eerste met wie hij een relatie heeft, maar hoe wou je zuigwerk uit het verleden vergelijken met huidige zuigerijen? Leg je daar criteria voor aan? Zo van 'zorgvuldigheid: check', of 'passie: check', of 'bevredigend resultaat: check'. 

Zuigen. Ja, je moet wel beschikken over de juiste uitrusting, natuurlijk. Het is net als met pompen: als de apparatuur het laat afweten kun je het schudden. Als ik even op wat details mag ingaan: er moet wel een goed mondje beschikbaar zijn. Logisch. En ik let ook altijd op de stang. Die moet stevig en lang zijn. En kijk ook regelmatig naar de zak. De zak is belangrijk. O, en de zuigkracht is cruciaal. Zonder zuigkracht blijft het een slappe bedoening.

Zuigspecialist, zo kun je me wel noemen. Ik heb best een grote mond. Dus liet ik mijn vriend weten dat ik graag flink wilde zuigen, maar dan wel met zo’n dure Bosch, zo'n prachtig, krachtig apparaat met een grote zak en verdomd veel zuigkracht. En wat kreeg ik voor mijn laatste verjaardag: ja, hoor, die Bosch, een blauwe, met een fikse stang en een heerlijk mondje. We genieten er bijna dagelijks van. De buurvrouw wil er nu ook eentje. Jaloers kreng. Bovendien, haar vriend merkt het niet eens als ze zuigt.